06-48 15 05 63 info@gedragsacademie.nl

Omgaan met lastige types

 

Omgaan met lastig gedrag

Wie kent ze niet: lastige klanten, leerlingen, collega’s, leidinggevenden of werknemers? Zelfs als je met het merendeel van de mensen goed kunt communiceren zijn het deze types die je hartslag omhoog laten gaan, zorgen dat je makkelijk kwaad wordt of denkt: ‘laat maar’. ‘Actie is reactie’ is voor veel mensen een bekend begrip. Wanneer je je bewust bent van je eigen communicatie, kun je gerichter kiezen voor het meest effectieve gedrag. Je bereikt je doelen nog sneller, beter en gemakkelijker met behoud van positieve energie en goede balans.
 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die graag effectief lastig gedrag wil begrenzen. Te denken valt aan medewerkers in de detailhandel, horeca, openbaar vervoer en transport, onderwijs, zorg en overheidsinstellingen, maar ook voor ouders is deze training bijzonder geschikt. Immers: lastige types kom je overal tegen!

 

Doel van de training

In deze training krijg je:
• Inzicht in de verschillende ‘lastige types’ en hoe je hier mee om kunt gaan.
• Inzicht in het verschil is tussen professionele communicatie (doelgericht) en persoonlijke communicatie (emotiegericht).
• De sleutel aangereikt hoe je op een eenvoudige wijze kunt omgaan met de voor jou specifieke ‘lastige types’ en het positieve effect hiervan op jouw communicatie.

De training wordt deels ondersteund door een ervaren trainingsacteur.

 

Past deze training bij mij?

Je wilt:
• Inzicht krijgen in verschillende ‘lastige types’
• Inzicht krijgen in je eigen manier van communiceren
• Prettig en met gemak omgaan met de ander
• Je eigen communicatie- en gesprekstechnieken versterken
• Meer weten over effectief gedrag

 Dan is de training ‘Omgaan met lastige types’ een goede keuze.

 

Wat kun je na deze training?

Je leert in deze training hoe je makkelijker om kunt gaan met ‘lastige types’, zodat je met veel plezier zelfs de ‘lastigste gesprekken’ kunt voeren met een goed resultaat voor beide partijen.    


Opzet van de training

Voorafgaand aan de training beantwoordt je een vragenlijst. Hierin kun je een aantal voor jou lastige situaties beschrijven. Zo is er een duidelijk beeld van je persoonlijke doelen en leerwensen die terugkomen in het programma.  De ochtend bestaat met name uit inzicht verkrijgen en de middag zal vooral praktisch van aard zijn zodat je eenvoudig het geleerde ook gaat toepassen. 


Nadere informatie

Locatie: De Heimolen te Rucphen
Aantal deelnemers: 6 – 10 personen 
Duur: één dag van 9.30 – 16.00 uur
Kosten: € 295,00 (excl. BTW en incl. koffie/thee en een overheerlijke lunch)
Zijn er meerdere medewerkers die deze training willen volgen? We komen graag op locatie trainen!

 
Klik op de agenda of neem contact op.